Go Back   AC3D Forums > Technical > AC3D Bugs and Problems
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 19th May 2022, 05:38 PM   #1
gogosAC
Member
Advanced member
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 31
Default scripts/tcl-problems

Hello Andy,
I tried to modify my new 9.0.22 as I did in 8.6.11

a) in 8 I added some buttons to the toolbar
now I edited the 9 to the same buttons, removed the old toolbar.tcl,
but the new buttons don't appear

b) I copied the scripts "movetoward" and "surfacehiding" to 9,
but the "functions" don't appear, too

Am I missing something else to do?

Windows 7/64 prof

Greetings Gogo

Last edited by gogosAC; 20th May 2022 at 04:22 AM.
gogosAC is offline   Reply With Quote
Old 20th May 2022, 01:59 AM   #2
gogosAC
Member
Advanced member
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 31
Default Re: scripts/tcl-problems

b) is fixed
gogosAC is offline   Reply With Quote
Old 20th May 2022, 02:43 PM   #3
Andy
Administrator
Professional user
 
Andy's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 4,448
Default Re: scripts/tcl-problems

The may be an error in the tcl. Check the console. Probabky best to edit the existing toolbar.tcl rather that replace it. If you stil have problems, send me the script and I'll take a look.
Andy is offline   Reply With Quote
Old 20th May 2022, 04:01 PM   #4
gogosAC
Member
Advanced member
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 31
Default Re: scripts/tcl-problems

Hello Andy,
thanks for answer.

Yes, I copied and edited the 9 one, the removed the old original,
to force AC3D to use the new one.

How to add the file here? Do not remember.
gogosAC is offline   Reply With Quote
Old 20th May 2022, 04:07 PM   #5
gogosAC
Member
Advanced member
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 31
Default Re: scripts/tcl-problems

I sent it per mail
gogosAC is offline   Reply With Quote
Old 1st June 2022, 10:56 AM   #6
gogosAC
Member
Advanced member
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 31
Default Re: scripts/tcl-problems

Hello Andy,

could you check my toolbar-script?

I sent it per mail again.

Greetings
gogosAC is offline   Reply With Quote
Old 3rd June 2022, 08:55 AM   #7
Andy
Administrator
Professional user
 
Andy's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 4,448
Default Re: scripts/tcl-problems

I had a look and it works fine, as far as I can see.

What you've done is added the new buttons to the section of the code that deals with Sergio's UI. If you activate Sergio-mode (File->Settings->advanced), you'll see your new buttons.

If you want to see your buttons in "normal" (non-sergio-mode), move your code outside the "if" statement, or add an "else" at the end of that one.
Andy is offline   Reply With Quote
Old 3rd June 2022, 09:53 AM   #8
gogosAC
Member
Advanced member
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 31
Default Re: scripts/tcl-problems

Hallo Andy,

thanks for answer.

The else-version works fine.

greetings, Gogo
gogosAC is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -4. The time now is 03:10 AM.


AC3D Forum
(C) Inivis Limited 2020