Go Back   AC3D Forums > General > AC3D News and Announcements
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10th September 2010, 05:05 AM   #1
Andy
Administrator
Professional user
 
Andy's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 4,565
Default Ac3d 6.7 out now!

AC3D 6.7 OUT NOW!

Collada, Collada, Collada
Collada is a powerful 3D file format that is becoming one of the primary 3D file interchange standards. Our AC3D engineers have spent lots of time fine-tuning the new AC3D Collada geometry importer. Our testing found that it supported Collada files better than some other commercial 3D software.

Collada files are one of the primary formats used in Google’s 3D Warehouse. So now, AC3D users have access to a full library of objects including buildings, vehicles and much more. Look for Collada (.dae) files. Many models can be downloaded from here.


Summary of other changes



Download AC3D 6.7 now : www.inivis.com/download
Available for Windows, Mac OS X and Linux

Upgrades

AC3D 6.7 is free if you purchased AC3D (or upgraded) after December 2008. If you purchased your license earlier, visit our upgrade center for a discounted upgrade:

www.inivis.com/upgrade.html

Thanks for your support!

The Inivis Team
www.inivis.com
Andy is offline   Reply With Quote
Old 10th September 2010, 12:05 PM   #2
rbauer6115
Junior Member
Junior member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 1
Default Re: Ac3d 6.7 out now!

Thanks for a further improvement. Seems to load faster in W7. I would have appreciated if the update would load in the previous version thus avoiding the transfer of data.
rbauer6115 is offline   Reply With Quote
Old 10th September 2010, 04:23 PM   #3
Andy
Administrator
Professional user
 
Andy's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 4,565
Default Re: Ac3d 6.7 out now!

A problem has been identified with the license handling in AC3D 6.7.15 Windows versions only. Once a license key has been entered it is not correctly stored and you may be unable to save files.

If you have already downloaded AC3D 6.7.15, please uninstall it and download the AC3D 6.7.15a replacement.

Only the Windows version is affected.

We apologize for this problem. Enjoy AC3D!
Andy is offline   Reply With Quote
Old 10th September 2010, 05:22 PM   #4
foxa
Senior Member
Professional user
 
Join Date: Jun 2003
Location: Greensboro NC, USA
Posts: 337
Default Re: Ac3d 6.7 out now!

Hi Andy, 6.7.15 loaded and worked fine for me in Win7, but I un installed it and loaded 6.7.15a. The Surface Hiding script is now working fine ?????

I'm sure you are going to take some time off, but when you get back to it, could you put the surface hide / unhide command in the standard interface.

Thanks as always for a great program.

Art
foxa is offline   Reply With Quote
Old 11th September 2010, 06:42 PM   #5
Palmettoflyer
Junior Member
Junior member
 
Join Date: Aug 2010
Location: Mt. Pleasant, SC
Posts: 2
Default Re: Ac3d 6.7 out now!

I have been using version 6.5 and just installed the 6.7 version. How do I move my object library? When I use windows explorer, there isn't anything there.

Or am I mistaking on the default path I should be looking for? The Object Library window shows this as the library root path, but there is nothing there but the Samples and SecondLife folder.

C:\Program Files (x86)\AC3D 6.5.28\models

I'm afraid if I uninstall 6.5, I'll loose my collection of Objects.

Thanks,
Palmettoflyer is offline   Reply With Quote
Old 12th September 2010, 12:52 PM   #6
Andy
Administrator
Professional user
 
Andy's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 4,565
Default Re: Ac3d 6.7 out now!

The (un)installer won't remove anything it didn't put there.

Copy the models folder across to your new installation if you want to. alternatively move the files somewhere else and set the object library path to it.
Andy is offline   Reply With Quote
Old 12th September 2010, 08:21 PM   #7
Palmettoflyer
Junior Member
Junior member
 
Join Date: Aug 2010
Location: Mt. Pleasant, SC
Posts: 2
Default Re: Ac3d 6.7 out now!

Sorry to be confused about this. I'm using Windows 7 if that has anything to do with it. I tried making a copy of my models folder from 6.5 and placed it elsewhere. I then changed my root library path in AC3D and nothing but the Samples and SecondLife Folder show up. How are the folders hidden from view of my library objects? I've checked and rechecked my explorer settings and show hidden folders is enabled. The only view that shows me my object library folder is that in the object library dialog box.

Just a very odd observation!

However, I tested version 6.7 and it does show me the object files and folders when I save via the Object Library in 6.7. Could this be related to the bug fixes installed in 6.7?
Palmettoflyer is offline   Reply With Quote
Old 13th September 2010, 05:40 AM   #8
Andy
Administrator
Professional user
 
Andy's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 4,565
Default Re: Ac3d 6.7 out now!

aha - check the Object Library root (top of Object Library window)- if this is set to the old library, it will get the files from there.
Andy is offline   Reply With Quote
Old 24th October 2010, 12:13 PM   #9
chandran
Junior Member
Junior member
 
chandran's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 2
Default Re: Ac3d 6.7 out now!

can some help me please

i hv installation probem

o/s - windows xp -sp3
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	ac3d.JPG
Views:	542
Size:	176.0 KB
ID:	2061  

chandran is offline   Reply With Quote
Old 25th October 2010, 02:28 AM   #10
Andy
Administrator
Professional user
 
Andy's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 4,565
Default Re: Ac3d 6.7 out now!

See this for a fix:

http://www.inivis.com/forum/showthread.php?t=5499
Andy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -4. The time now is 08:20 PM.


AC3D Forum
(C) Inivis Limited 2020