Go Back   AC3D Forums > General > AC3D Work In Progress / Showcase
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 24th July 2015, 02:53 PM   #1
tbd
Senior Member
Professional user
 
Join Date: May 2005
Location: Norway
Posts: 883
Default Scifi building

Trying to make a futuristic building to put in a project I'm doing. This is the start of it. Anybody know what and where the file wf_obj_export.cfg is? I'm not getting the enhanced obj exporter to export as it should.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	wire1.jpg
Views:	231
Size:	406.5 KB
ID:	3280  

Attached Images
 
tbd is offline   Reply With Quote
Old 27th July 2015, 09:59 AM   #2
tbd
Senior Member
Professional user
 
Join Date: May 2005
Location: Norway
Posts: 883
Default Re: Scifi building

Trying out some different things here. Dont think I can do the underside this detailed. It looks cool, but way to detailed It took AC3D 35 min. to save to .obj file. And the enhanced obj exporter is still funky. It saves the model as one object. But it works with the 3ds exporter, so I use this for now. I just like obj files better. 3ds has more limitations.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	render4.jpg
Views:	209
Size:	193.9 KB
ID:	3284  

Click image for larger version

Name:	rende5.jpg
Views:	208
Size:	224.9 KB
ID:	3285  

Click image for larger version

Name:	render6.jpg
Views:	209
Size:	268.5 KB
ID:	3286  

Click image for larger version

Name:	rende7.jpg
Views:	211
Size:	260.7 KB
ID:	3287  

tbd is offline   Reply With Quote
Old 30th July 2015, 11:19 AM   #3
foxa
Senior Member
Professional user
 
Join Date: Jun 2003
Location: Greensboro NC, USA
Posts: 337
Default Re: Scifi building

Incredible work as usual Thor. I would love to see the thought processes going on in your mind as you develop these fantastic concepts.

Art
foxa is offline   Reply With Quote
Old 30th July 2015, 03:57 PM   #4
tbd
Senior Member
Professional user
 
Join Date: May 2005
Location: Norway
Posts: 883
Default Re: Scifi building

Thanks
Had to limit the details on the underside. It got way to big in size. Think I'm basically there now. Just testing out some textures and materials now before I continue with the project.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	wire2.jpg
Views:	216
Size:	370.9 KB
ID:	3288  

Click image for larger version

Name:	wire3.jpg
Views:	203
Size:	577.5 KB
ID:	3289  

Click image for larger version

Name:	render8.jpg
Views:	200
Size:	291.8 KB
ID:	3290  

Click image for larger version

Name:	render9.jpg
Views:	219
Size:	381.6 KB
ID:	3291  

tbd is offline   Reply With Quote
Old 31st July 2015, 05:38 AM   #5
Andy
Administrator
Professional user
 
Andy's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 4,451
Default Re: Scifi building

Looks stunning! Not sure where the obj plugin that you mention came from - can you find it on here?
Andy is offline   Reply With Quote
Old 31st July 2015, 08:15 AM   #6
tbd
Senior Member
Professional user
 
Join Date: May 2005
Location: Norway
Posts: 883
Default Re: Scifi building

Thanks. Its Dennis old obj exporter. I see he writes this about it: Reason for archival: AC3D version 6 includes this as a native exporter.
Attached Images
 

Last edited by tbd; 31st July 2015 at 08:17 AM. Reason: Forgot pic
tbd is offline   Reply With Quote
Old 2nd August 2015, 07:43 AM   #7
tbd
Senior Member
Professional user
 
Join Date: May 2005
Location: Norway
Posts: 883
Default Re: Scifi building

Have started to put the different elements together now. Here is a render of the progress so far.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	render19.jpg
Views:	168
Size:	239.6 KB
ID:	3293  

tbd is offline   Reply With Quote
Old 2nd August 2015, 08:10 AM   #8
merlin
Member
Expert member
 
merlin's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Northern Ireland
Posts: 96
Default Re: Scifi building

Wow! Love the attention to detail. Superb work, as always.
merlin is offline   Reply With Quote
Old 2nd August 2015, 03:54 PM   #9
tbd
Senior Member
Professional user
 
Join Date: May 2005
Location: Norway
Posts: 883
Default Re: Scifi building

Thanks. Sometimes it gets to detailed
Now here are some quick and dirty renders without anti-aliasing to keep the rendertimes down and to check how it looks. I'm expanding on the city. I had to remove a lot of details on the back of the buildings facing away from the camera. It got to heavy in Carrara. Used the greebletool in Ac3d to fill in on the ground.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	render20.jpg
Views:	180
Size:	493.8 KB
ID:	3295  

Click image for larger version

Name:	render21.jpg
Views:	173
Size:	395.0 KB
ID:	3296  


Last edited by tbd; 2nd August 2015 at 03:56 PM. Reason: Typo
tbd is offline   Reply With Quote
Old 5th August 2015, 03:49 PM   #10
tbd
Senior Member
Professional user
 
Join Date: May 2005
Location: Norway
Posts: 883
Default Re: Scifi building

Made a little model I shall throw in to the image. Upgraded my OS to Windows 10. Ac3d worked flawless after the upgrade.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	wire4.jpg
Views:	181
Size:	254.4 KB
ID:	3297  

tbd is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -4. The time now is 08:54 PM.


AC3D Forum
(C) Inivis Limited 2020