Go Back   AC3D Forums > Resources > AC3D Tutorials and How-To's
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 21st May 2009, 05:42 AM   #1
Cesare
Junior Member
Junior member
 
Join Date: May 2009
Posts: 1
Default Needing help with SL Sculpties Please

Good morning,

I have a The Sims / Milkshape background, so after a long time seeking for the best software with a familiar interface to do my sculpties for Second Life, I ran across AC3D, and I love it. I tried Wings, Maya, Blender, Zbrush, but I can understand AC3D better by looking at it and working with it.

Yet, I have read all the links and tutorials available on this and other sites (that includes videos) for the last 8 days, and still I seem absolutely unable to bring my sculpty to Second Life.

So I'd like to have some help -- to those who are willing to help me out, please, for the love of the sacred things, do not brush me off to other tutorials. Just explain to me, carefully as my English is rather limited (sorry in advance for the possible mistakes) and my understanding is just as impaired.

I tell you step by step what I did.

1 - I started with a normal cube. I drew the cube. I didn't import the one of SL plugin because that one has rounded shapes and I want them with sharp edges. (Because of the texturing and stitching in-game, I didn't want cylinder or sphere. Just cube.)

2 - I resized, and reshaped the part, then copied and pasted, and positioned where I wanted. I wanted to make a box. So I did top, bottom, left, right, and then the depth of the box. Five parts.

3 - It was perfect and beautiful, so I selected all and grouped them. On Milkshape for The Sims, it would have sufficed. Does it suffice in here, too, to make only one single object?

4 - I saved it. Came up with the UV Map thing, and didn't know what to choose, so I chose box.

5 - I tried the Texture Coordinate Editor. My AC3D crashed. I tried again,it crashed again. I have a decent graphic card, Radeon 9600. But I cussed at it anyway. So I skipped this part.

6 - I tried to export to SL. Loaded the sculpt map in game, made my sculpt prim and... It came out something so deformed I didn't know if I cried or laughed, so frustrated, while looking at my PERFECT box on the AC3D screen.

Any takers to help me out here will have my eternal gratitude!

Cesare

Ps: I also tried to sharpen the edges of the rounded SL plugin cube, tried to flatten lines (I think I don't know how, yet..), tried holes, etc. It doesn't want to be just simply square. I like the other better, hehe.. Anyway, just a small detail perhaps you'd find relevant to know.

Thanks again.

Last edited by Cesare; 21st May 2009 at 05:49 AM. Reason: grammar mistake ;_;
Cesare is offline   Reply With Quote
Old 2nd June 2009, 07:15 PM   #2
lisa
Senior Member
Professional user
 
lisa's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Phoenix, AZ
Posts: 917
Default Re: Needing help with SL Sculpties Please

If you want to use the SL cube, try turning off subdivision.

The default AC3D cube doesn't have the right mapping, so it won't work with SL unless you completely re-map it.

As for the crashing, I don't know, but if you have an ATI card there seems to be a problem with the current Catalyst drivers. I'm running the older catalyst, and it works okay.
lisa is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
prim, prims, sculpties, second life

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -4. The time now is 05:38 PM.


AC3D Forum
(C) Inivis Limited 2020